CZ7 Loft / 5ft2 Studio

first_img “COPY” Save this picture!© Sonia Mangiapane and Peik Li Pang+ 21 Share CZ7 Loft / 5ft2 Studio Houses Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/882979/cz7-loft-5ft2-studio Clipboard CopyAbout this office5ft2 StudioOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAmsterdamThe NetherlandsPublished on November 16, 2017Cite: “CZ7 Loft / 5ft2 Studio” 16 Nov 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CZ7 Loft / 5ft2 StudioSave this projectSaveCZ7 Loft / 5ft2 Studio Photographs “COPY” Architects: 5ft2 Studio Area Area of this architecture projectcenter_img ArchDaily 2014 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/882979/cz7-loft-5ft2-studio Clipboard Area:  70 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Sonia Mangiapane and Peik Li Pang Manufacturers Brands with products used in this architecture project The Netherlands Manufacturers: Xinnix, AlcoaSave this picture!© Sonia Mangiapane and Peik Li PangRecommended ProductsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWindowsSolarluxSliding Window – CeroWoodEGGERLaminatesWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityText description provided by the architects. This is an upwards extension atop an existing two-storeys terrace house located on an artificial island built in the IJ Lake of Amsterdam. The existing narrow and long typology was catering for starter family to be able to start small and extend in the future. Programmatically, for a family with 3 children, the parents would like the extension to a quiet duplex loft primarily for themselves, in which containing second living room, master bedroom and an office.Save this picture!© Sonia Mangiapane and Peik Li PangSave this picture!© Sonia Mangiapane and Peik Li PangThe design’s response to the programs and compact footprint was to create economically maximize functionality by employing open, shared and interconnected spaces and to create illusion of spaciousness by playing of volume and light. The master bedroom is placed facing the street, made as compact as possible to allow a generous living room facing the garden. The supporting spaces- en-suite, mini-library and staircases were designed for high dimensional efficiency, all these spaces are arrayed within a narrow width of 4.5m in the middle zone, this was made possible by integrating the bookshelves with the 2-storey staircases, turning both the circulation and the staircases into 3-storey mini-library and also turning standing space of the bathroom as circulation.Save this picture!SectionTo further accentuate multi-functionality and spaciousness, spaces are demarcated only by trackless full height sliding doors, this enable the play of space changes- completely open floor or defined closed rooms.The North-west garden facing living space is designed with double volume and generously sized glass windows. The sky scenes, changing with the time of the day, and season, wash right through the ceiling height opening of the middle zone to the master bedroom on the opposite end. The 4th floor was designed as an office space, enjoying air and light from the double volume living space and the terrace facing the street.Save this picture!© Sonia Mangiapane and Peik Li PangThere were challenges to build within standard construction cost, extra effort were put in talking to manufacturers to accommodate modification to their pre-fabricated standard product in order to achieve slimline details and high dimension efficiency. The solid Oak staircases are one of the results, they are standard factory cut that were modified slightly to integrate 3-storeys bookshelves. On the other hand, on site construction dimension and details were also designed to fit into standard off-the-shelf building products, as though the building products were custom-designed to fit perfectly to the projectSave this picture!© Sonia Mangiapane and Peik Li PangThere are total 4 units of this starter typology in the row and this project is the last extension to take place. Considering sandwiched in between earlier extended neighbors, a subtle yet outspoken approach was taken to blend the extension into the existing terrace houses architecture. On the street fronting, the façade is the duplicate of the neighbors’ to keep the consistent urban language. Whereas on the garden fronting, while applying the same materials and details to keep the coherency let the façade speaks for the space behind it, the space in which is atypical and bold to typical terrace houses.Save this picture!© Sonia Mangiapane and Peik Li PangProject gallerySee allShow lessFlorida’s Forthcoming Hard Rock Hotel is Shaped Like a Giant GuitarArchitecture NewsHow to Build a Home in a Hurricane ZoneVideos Share CopyHouses•Amsterdam, The Netherlands Projectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *